Šįkart paskleisiu visai ne popierinius, o greičiaus saldžiuosius kerus :)
Taigi mano mylimiausias/naudojamiausias receptas paskutiniu metu - burnoje tirpstantys purūs keksiukai:
Tešlai:
500 g.
morkų
1 st. bekvapio aliejaus
6 kiaušiniai
300 g cukraus
325 g. miltų
1 pak. Dr.Oetker kepimo miltelių
2-3 a.š. cinamono
Kremui:
400 g. Mascarpone kreminio sūrio
100 g. cukraus pudros
50 g. minkšto sviesto
100 g. baltojo šokolado
0,5 a.š. citrinos rūgšties
1-2 lašus Dr.Oetker citrinos kvapo
Tešla. Susitarkuoju morkas bulvine tarka, užpilu aliejumi.
Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų, po maždaug
lygiai padalijęusi cukrų, išplaku atskirai baltymus, atidedu į šalį, po to
kitame inde išsuku trynius su cukrumi bei cinamonu, supilu gautą masę ant
morkų/aliejaus tyrės. Įmaišau miltų ir kepimo miltelių mišinį. Gerai viską
išmaišau. Pabaigai atsargiai viena kryptimi (!) maišydama, įsuku į tešlą gerai
išplaktus baltymus.
Į keksiukų formeles tešlos dedu beveik iki
pat viršaus, palikdama vos 0,5 cm iškilimui.
Įkaitintoje orkaitėje (apie 200°C) kepu maždaug 15 min. Iškepę keksiukai bus gražios morkinės spalvos.
Iš nurodytų produktų iškeps 3 skardos keksiukų (3x12 vnt.)
Kremo
paruošimas. Kambario temperatūros minkštą sviestą išsuku
su cukraus pudra, supilu vandens vonelėje ištirpintą baltąjį šokoladą,
viską gerai išmaišau, dedu sūrio kremą, viską vėl gerai išsuku iki vientisos masės, gautą
masę paskaninu keliais lašais citrinos kvapo esencija (nors citrinos sūltys būtų sveikiau, tačiau gerokai paskystintų kremo konsistenciją) bei citrinos rūgštele pagal
skonį (dedu maždaug 0,5 a.š.).
Gerai atvėsintus keksiukus puošiu kremu konditerinio
švirkšto pagalba. Jeigu keksiukai bus šilti – kremas pradės tirpti.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.