Sunday, March 10, 2013

Purūs keksiukai



Šįkart paskleisiu visai ne popierinius, o greičiaus  saldžiuosius  kerus  :)
Taigi mano mylimiausias/naudojamiausias receptas paskutiniu metu - burnoje tirpstantys purūs keksiukai:

Tešlai:
500 g.  morkų
1 st. bekvapio aliejaus
6 kiaušiniai
300 g cukraus
325 g. miltų
1 pak. Dr.Oetker kepimo miltelių
2-3 a.š. cinamono

Kremui:
400 g. Mascarpone kreminio sūrio
100 g. cukraus pudros
50 g. minkšto sviesto
100 g. baltojo šokolado
0,5 a.š. citrinos rūgšties
1-2 lašus Dr.Oetker citrinos kvapo

Tešla. Susitarkuoju morkas bulvine tarka, užpilu aliejumi.
Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų, po maždaug lygiai padalijęusi cukrų, išplaku atskirai baltymus, atidedu į šalį, po to kitame inde išsuku trynius su cukrumi bei cinamonu, supilu gautą masę ant morkų/aliejaus tyrės. Įmaišau miltų ir kepimo miltelių mišinį. Gerai viską išmaišau. Pabaigai atsargiai viena kryptimi (!) maišydama, įsuku į tešlą gerai išplaktus baltymus.
Į keksiukų formeles tešlos dedu beveik iki pat viršaus, palikdama vos 0,5 cm iškilimui. 
Įkaitintoje orkaitėje (apie 200°C) kepu maždaug 15 min. Iškepę keksiukai bus gražios morkinės spalvos.
Iš nurodytų produktų iškeps 3 skardos keksiukų (3x12 vnt.)

Kremo paruošimas. Kambario temperatūros minkštą sviestą išsuku su cukraus pudra, supilu vandens vonelėje ištirpintą baltąjį šokoladą, viską gerai išmaišau, dedu sūrio kremą, viską vėl gerai išsuku iki vientisos masės, gautą masę paskaninu keliais lašais citrinos kvapo esencija (nors citrinos sūltys būtų sveikiau, tačiau gerokai paskystintų kremo konsistenciją) bei citrinos rūgštele pagal skonį (dedu maždaug 0,5 a.š.).
Gerai atvėsintus keksiukus puošiu kremu konditerinio švirkšto pagalba. Jeigu keksiukai bus šilti – kremas pradės tirpti.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.